Generell informasjon

Nedenfor er en brosjyre om D.A.P som brukes på bl.a. hund og katt. På katt heter det Feliway, og til hunder Adaptil.

Dette produktet er helt ufarlig. Disse produktene anbefales  sammen med trening. Det finnes flere ulike områder innen atferdstrening der feromoner (D.A.P) kan hjelpe.

 

Informasjon om iharmoni-produktet

 Hjelp til stressede hunder

Skrevet av: Inger Lise Walle

 Har du en hund som stresser i én eller flere situasjoner, da kan kanskje iHarmoni være noe for deg.

  Psykisk harmoni innebærer mental balanse og stressmestring. Et visst stressnivå er normalt hos hunder, akkurat som hos oss mennesker. Stress er ønskelig som en sunn reaksjon på utfordring. Hormoner aktiviserer mentale og fysiske forsvarssystemer. Disse er nødvendige for å takle vanskeligheter og overleve farlige situasjoner. Likevel kan stressreaksjonene bli for kraftige eller langvarige og gi uønskede atferdsendinger. Slike reaksjoner kan oppleves som ubehagelige, slitsomme og kan også bli skadelig, forklarer dyrlege Geir Erik Berge. Han er spesialist i hunde- og kattesykdommer og er fagsjef i Lifeline as som nå har lansert iHarmoni.

Produktet er bygd opp av naturlige ingredienser som virker stressdempende. Én av ingrediensene er Lactium som er en spesiell del av et melkeprotein og som er biologisk aktivt. Slike proteiner kalles peptider. Hos speddyr, på lik linje som hos spedbarn, får de dette spesielle melkproteinet gjennom morsmelken. Det fester seg til et bestemt mottakersted i hjernen, og dèt er grunnen til at valper og babyer som nettopp har fått morsmelk kan slappe så godt av, til tross for bråk og uro rundt dem. Voksne individer har i stor grad mistet den evnen til å spalte melkeproteinet på denne måten, men mottakerstedet i hjernen er aktivt hele livet.

- Lactium bidrar derfor til en biologisk naturlig mental balanse som medfører god stressmestring, forteller Berge.

Videre inneholder iHarmoni adaptogene planteekstrakter som understøtter de positive virkningsmekanismer i Lactium, samt en rekke andre næringsstoffer som er viktige for å produsere hjernens signalstoffer som virker mellom hjernecellene.

- Visse spesielle næringsstoffer kan påvirke kroppens måte å takle stress på, fastslår Berge.

 - Ingen vidunderkur

Produktet kan hjelpe hundeeiere i mange forskjellige situasjoner. Byturer, dressurkurs, nyttårsaften, bilkjøring, tordenvær, jaktprøver, utstillinger eller å være hjemme alene.

- Det er ikke noe hubba bubba, dette er et produkt som er vitenskapelig dokumentert. Men samtidig er det viktig å huske på at dette produktet kanskje ikke løser problemet, men det kan gjøre treningen lettere, forklarer administrerende direktør i Lifeline, Knut Senum.

Lifeline har jobbet med iHarmoni i to år før de lanserte det på markedet. Senum er selv aktiv jeger og hundeeier. Han ser gang på gang stressede hunder i jaktprøvesammenheng.

- Hundene som går bak i feltet er ofte veldig stresset, de girer seg opp og bruker utrolig mye unødvendig energi. Energi de heller burde bruke når de selv er i aksjon, forteller han.

Han legger også til at produktet ikke er prestasjonsdempende, så det er fullt mulig å bruke iHarmoni i aktiviteter hvor hunden skal prestere.

 -Ikke avhengighetsskapende

- iHarmoni er på ingen måte avhengighetsskapende, det er også litt av poenget. Dette er ment som en hjelp for hundeeiere slik at de kan trene hunden til å være rolige i situasjoner hvor hunden ofte stresser, forteller Senum.

Han forklarer at om du har en hund som stresser mye i bymiljøer, kan du prøve iHarmoni, som vil hjelpe hunden til å mestre disse omgivelsene. Etter en stund vil hunden oppleve at det å være i byen ikke er farlig eller stressende. Da kan man trappe ned bruken av iHarmoni, og hunden vil fungere godt i slike miljøer siden den da har god erfaring og et godt grunnlag til å mestre denne type omgivelser.

Han legger også til at det er en fin hjelp til å få kontakt med hunden under trening, da hunden klarer å fokusere på deg og ikke bli stresset av omgivelsene.

Lifeline har stor tro på produktet, og tror at det kan hjelpe mange hundeeier der ute.

 - samråd med dyrlege

Det er viktig å sjekke med dyrlege om hunden er frisk før bruk av produktet. Atferdsproblemer eller stress kan nemlig også være uttrykk for fysisk sykdom, smerter eller skade. Hunden bør derfor alltid undersøkes av dyrlege for å utelukke eller bekrefte annen sykdom. Særlig tannskader, samt ledd- og skjelettskader kan gi smerter som er vanskelige å oppdage.

iHarmoni selges helst hos veterinærer. Da får hunden god oppfølgning, og hundeeieren gode råd med på veien.

 

Beklager dårlig kvalitet på brosjyren.